08 September 2011

Berita Gembira

Setelah 7 bulan pemergian Afiq... akhirnya penantian aku dan suami serta anak2 bakal berakhir. Ujian kehamilan menunjukkan tanda positif. Ini bermaksud aku hamil sebulan. Semoga benih ini berkembang menjadi zuriat yang sempurna. Bukan sebagai pengganti Afiq tapi sebagai penawar di atas kehilangannya. Alhamdulillah.
"Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam." Amin

Dan kalau tak ada aral yang melintang, aku dijangka bersalin pada 15 Mei 2012. Tapi kalau ikut pengalaman yang lepas2, aku biasanya bersalin sekurang2nya 10 hari awal dari tarikh jangkaan. Wallahualam. Mana2lah janji dua2 selamat. Insyaallah.

No comments: